ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 83 pozitivna, Bosilegrad bez novozaraženih

U toku jučerašnjeg dana u Pčinjskom okrugu su zabeležena 83 zaražavanja koronavirusom. U tom periodu napravljena su 322 testa, uz konstantovanih 25,15 % pozitivnih.

Najviše inficiranih ima Vranje – 61, Surdulica i Trgovište imaju po 6, Bujanovac 5, Preševo 4, Vladičin Han ima jednog, dok Bosliegrad nema zabeleženih novih slučajeva, navodi se u informaciji epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Slađana Stankovića.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano 107 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 178 pregleda, od kojih je broj prvih pregleda 96. Uzorkovana je krv kod 112 pacijenta i sačinjeno 67 RTG pluća. Urađena su 4 PCR, 1 brzi i 112 antigenska testa, od kojih je 57 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 13 pacijenta.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 107 pacijenata. Od tog broja 93 su pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 96 pacijenata, dok su na kiseoniku 59 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 12 pacijenta i otpušteno isto toliko. Trenutno su u kovid bolnicama ZC Vranje 53 slobodne postelje.

S. Aleksić (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar