Zima se ponovo vraća, od petka u Srbiji ledeni dani

U četvrtak na severu i zapadu Srbije oblačno, posle podne mestimično kiša. U ostalim krajevima smena sunca i oblaka, a kiša uveče i tokom noći. Na visokim planinama sneg. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak, južnih smerova, na severu i zapadu zemlje u pojačanju i skretanju na severozapadni. Temperatura još danas iznad proseka, a najviša u intervalu od 13 do 19 stepeni.

Prema prognozi RHMZ-a, u četvrtak ujutro jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, od sredine dana osetan pad temperature. Na severu tokom dana, u ostalim krajevima uveče i tokom noći kiša će da pređe u sneg. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak, južnih smerova, sredinom dana i posle podne u skretanju na severozapadni, jak, povremeno sa olujnim udarima. Ujutro i pre podne temperatura od 6 do 12, a tokom dana će biti u padu.Krajem dana u većini mesta od -2 do 6 stepeni.

Od petka ledeni dani

Za petak sinoptičari najavljuju oblačno i hladnije vreme, u većini mesta suvo. Na planinama se očekuje provejavanje snega. Vetar umeren i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od -8 do -3, a najviša dnevna od -4 do 0 stepeni.

U subotu će preovlađivati sunčano i hladno. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -10 do -5, a najviša od -5 do 0 stepeni.

U periodu od 14. do 18. februara zadržaće se hladno, ujutro u većini mesta umeren mraz i najviša dnevna temperatura ispod 0 stepeni, ponegde slab sneg, naročito na jugu i u planinskim predelima. Krajem perioda postepen porast temperature

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar