Blagi pad obolelih u Srbiji, ali porast broja pacijenata na respiratorima

U poslednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus pozitivne 1.622 osobe, testirano je 9.091 ljudi i 15 osoba je preminulo, navedeno je na sajtu covid19rs.

Na respiratorima je 135 pacijenata, što je za 6 više nego juče, dok je u bolnicama 3.840, a stopa smrtnosti je tačno 1% .

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 254 korisnika i 237 zaposlenih, navelo je Ministarstvo za rad.

Prema najnovijim podacima u Vojvodini su zabeležena 322 nova slučaja zaražavanja koronaviurusom, što je 64 manje nego prethodnog dana, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Prema istom izvoru, najveći broj novozaraženih – 87 zabeležen je u Novom Sadu, što je isto tako za 18 manje nego juče, javila je Srna.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković rekao je za RTS da će inspektori na terenu preduzimati rigorozne mere, jer je disciplina popustila, a građani su se opustili.

On je rekao da će na terenu ovih dana biti preko 1.500 ljudi, uključujući oko 1.000 komunalnih milicionera i inspektora lokalnih samouprava.

U Srbiji je vakcinisano više od 735.000 građana i po tome je ona druga u Evropi, a prva u regionu jer ima 108.084 vakcinisanih na milion stanovnika. Prema broju vakcinacija Srbija je sedma na svetu, iza Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, SAD i Bahreina, naveo je Tanjug.

S. Aleksić (izvor: covid19rs / Tanjug / RTS / Srna / Ministarsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja)

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar