a

Konkurs: Nagrada za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević” 2021.

Nezavisno udruženje novinara Srbije uz podršku Ambasade SAD šesnaestu godinu za redom dodeljuje Nagradu za istraživačko novinarstvo. Od prošle godine, Nagrada za istraživačko novinarstvo zove se po našem kolegi, izvrsnom novinaru Dejanu Anastasijeviću, saopšteno je iz NUNS-a.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije: Elektronski mediji (radio i televizija); Štampani mediji i Onlajn mediji.

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 20. aprila 2020. do 20. marta 2021. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 30. mart 2021. godine. Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega.

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Informacija o tri nominovana rada u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Sve informacije o konkursu i uslovima mogu se dobiti na web strani NUNS-a www.nuns.rs, putem e-mail adrese ili na telefon 066 88 22 001.

Formular za prijavu može se popuniti i onlajn na sledećem linku: https://forms.gle/9WEcFvkqYUumm3H46.

Izvor: NUNS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar