„Buđenje sa kolom” 3. marta po šesti put okuplja sve Bugare na svetu

Ove godine, u skladu sa epidemiološkom situacijom, organizatori iz “Udruženja Azbukari” prenose atmosferu praznika u celosti preko društvenih mreža.

Manifestacija “Buđenje sa kolom” 3. marta doneće puno pozitivne energije Bugara iz Bugarske i celog sveta. Ova tradicionalna svetska inicijativa posvećena Nacionalnom prazniku Bugarske, a koju organizuju “Udruženje Azbukari” i “Jedinstvo Bugara za Bugarsku”, predstavljaće svojevrsni most između sunarodnika sa svih strana planete, koji će istovremeno igrati kolo i pokazati da je živ bugarski duh.

Ove godine, u skladu sa epidemiološkom situacijom, organizatori iz “Udruženja Azbukari” prenose atmosferu praznika u celosti preko društvenih mreža. U specijalnom obraćanju Bugarima kažu:

“Neka sa puno inicijative, kreativnosti i pozitivne energije napravimo zajedno 3. marta jedan uzbudljiv onlajn spektakl! Da preokrenemo defekt pandemije u efekat. Da stvorimo zajedno nešto što do sada niko nije uradio onlajn u takvom obimu. Svi zajedno, šesti put zaredom, da stvorimo jedinstveni most Bugara. Da pokažemo da ništa ne može da nas spreči da igramo kolo u kući, u dvorištu, na poslu, u parku, na ulici…ili tamo, gde nas odvede naša kreativnost”.

Organizatori pozivaju sve Bugare da snime klip kojim će se predstaviti – ko su i odakle su, i da pokažu kako igraju kolo. Takođe, da klipove objave i na fejsbuk stranici “Udruženja Azbukari” u događaju “Buđenje sa kolom”, kao i na sopstvenim profilima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 195-1-1024x683.jpg

“Da pokažemo lepotu folklora, temperament i pozitivnu emociju Bugara. Da pokažemo da mi Bugari, u ovim vremenima iskušenja, imamo želju za jedinstvom i da budemo primer odgovornosti i strpljivosti naših predaka, koji su stvarali jedinstvo za duhovnim izrastanjem i opšteljudsku podršku. Tim putem ćemo pokazati da je bugarski duh živ i da bugarska zajednica u zemlji i svetu uvažava svoju tradiciju i nacionalnu gordost. Da na fejsbuku igrajući kolo postavimo upečatljive klipove pune pozitivne energije” – napominju u svom obraćanju javnosti iz “Udruženja Azbukari”.

Iz tog udruženja pozivaju sve Bugare, ma gde se nalazili, da daju jak pozitivan impuls i da pokažu svetu čari svog obraza, koji je hiljadama godina budio divljenje mnogih.

“Kolo je magični ritual i čarobni lek za sve viruse i bolesti” – kažu još inicijatori ove velike rodoljubive manifestacije.

Izvor i foto: “Udruženje Azbukari”

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar