Selena Stamenov pobednica atletskog mitinga “Lavlji skok”

Povodom 148-godišnjice od smrti Vasila Levskog i ove godine u Dimitrovgradu je održan tradicionalni treći po redu atletski miting “Lavlji skok”, ali zbog epidemiološke situacije na njemu su učestvovali samo takmičari iz Atletskog kluba “Balkan”. Titulu najbolje takmičarke na ovoj sportskoj manifestaciji ponela je Selena Stamenov. Ona je u konkurenciji mlađih juniorki preskočila visinu od 140cm. Drugo mesto pripalo je Jani Borisov, dok je treća bila Stefani Ilijev.

Ovogodišnja pobednica Selena Stamenov je u izjavi za medije istakla da je prezadovoljna svojim nastupom, ali da je mogla i bolje, imajući u vidu da nije oborila svoj lični rekord.

U kategoriji mlađih pionirki prvo mesto zauzela je Maša Milić. Druga je bila Lena Petrovič, dok je treće mesto osvojila Lana Dimitrov. Kod pionirki zlatnu medalju je osvojila Natalija Ćirić, srebro je pripalo Jovani Ivković, dok je bronzanu medalju osvojila Iva Micev.

Osim takmičenja u skoku u vis, najmlađi učesnici na mitingu nadmetali su se u disciplini skok u dalj iz mesta.

Aleksandar Markov, sekretar Atletskog kluba “Balkan” je rekao da će treći po redu “Lavlji skok” biti upamćen po tome što su na njemu učestvovali samo domaći takmičari i dodao da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, imajući u vidu poprilično dugu pauzu sa treninzima zbog epidemiološke situacije. On je takođe dodao da se nada da će sledeće godine miting biti masovniji, a rezultati bolji.

Jelena Petrović, predsednica Atletskog kluba “Balkan” je bila prezadovljna činjnicom da je posle godinu dana videla osmehe na licima dece koja su se takmičila u konkurenciji atletskih škola.

Slavoljub Manoilov, opštinski većnik za sport i kulturu je istakao da su manifestacije ovakvog tipa veoma bitne za lokalnu samoupravu zato što se danas mali broj dece bavi sportom.

“Mi moramo da nađemo način da motivišemo decu da dođu u Sportski centar Park i da čak i u ovom vremenu pandemije koronavirusa ona budu ovde. Lokalna samouprava će podržati svako dete da se bavi sportom koji voli” – kazao je Manoilov.

Zoran Đurov, predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad se na otvaranju “Lavljeg skoka” zahvalio atletskom klubu “Balkan” na svemu što čine da klub i sportske manifestacije koje tradiconalno organizuje opstanu u ovim teškim vremenima, u vremenima kada je većina ljudi skoncentrisano na borbu protiv pošasti koja preti da ugrozi čitavo čovečanstvo. Đurov je iskoristio priliku da pozdravi sve ljude koji iz objektivnih razloga nisu mogli da dođu na današnji miting, a to su pre svega Dragutin Topić i svi članovi njegovog kluba “Top jump”, zatim Dobromir Karamarinov, predsednik Evropske atletske federacije I Slobodan Branković, direktor atletskog saveza Srbije. On je skrenuo pažnju da lokalne samouprave pa i opština Dimitrovgrad imaju obavezu da finansiraju projekte i programe koji motivišu mlade i decu da se bave sportom, a da pritom roditelji te dece nemaju nikakve dodatne finansijske izdatke, odnosno ne plaćaju članarinu.

Organizator atletskog mitinga je Atletski klub “Balkan”, pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar