Albena Milev imenovana za v.d. direktora Narodne biblioteke “Detko Petrov”

Nakon što je dosadašnji v.d. direktora Narodne biblioteke “Detko Petrov” Trendafil Petrov podneo ostavku na tu funkciju, odbornici Skupštine opštine Dimitrovgrad su na sednici lokalnog parlamenta usvojili odluku o njegovom razrešenju i za novog v.d. direktora ove kulturne ustanove imenovali Albenu Milev, nastavnicu bugarskog jezika i književnosti iz Dimitrovgrada.

This image has an empty alt attribute; its file name is 230-1024x683.jpg

Na zasedanju su usvojene i odluke o pristupanju promene Poslovnika Skupštine opštine Dimitrovgrad, o izmenama i dopunama odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima sistema lokalne samouprave, o usvajanju Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave, kao i o pribavljanju, raspolaganju, upravljanju i korišćenju stvari u javnoj svojini opštine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 231-1024x683.jpg

Usvojena je i odluka o pristupanju izradi plana razvoja opštine za period 2022-2028 godine, kao i Program razvoja i unapređenja turizma u opštini u 2021. godini i Operativni plan odbrane od poplava na teritoriji opštine Dimitrovgrad za vode II reda za ovu godinu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 232-1024x683.jpg

Odbornici lokalnog parlamenta su usvojili i izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima za 2020. godinu Istorijskog arhiva u Pirotu, Ustanove za sport i turizam “Sportsko turistički centar Caribrod”, Narodne biblioteke “Detko Petrov”, Crvenog krsta Dimitrovgrad i Centra za kulturu. Takođe usvojeni su i izveštaji o radu Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad i Štaba za vanredne situacije za proteklu godinu.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar