a

Pirotski teatar 24. februara otvara festival “Balkan Teatar Fest”

U sredu, 24. februara u Dimitrovgradu počinje tradicionalni pozorišni festival “Balkan Teatar Fest”. Biće to odloženo izdanje BTF-a koje je jesenas otkazano zbog loše epidemiološke situacije u gradu.

“Zbog nepovoljne epidemiološke situacije tokom jeseni festival se sada održava, a ljubitelji teatra imaće priliku da pogledaju 4 predstave za odrasle i jedan dečji komad. Na sceni u velikoj sali Centra za kulturu gostovaće teatri iz Pirota, Niša i Beograda” – rekao je za FAR Delča Gigov, rukovodilac pozorišta “Hristo Botev”.

Festival 24. februara otvaraju glumci Narodnog pozorišta iz Pirota komedijom “Kako smo spremali gospođu ministarku” u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. Dva dana kasnije, 26. februara, publici će se predstaviti pozorište “Artista” iz Beograda komadom “San o Mileni, koju je režirala Jelena Bogavac. Pozorište “Hristo Botev” 1. marta izvešće predstavu “Lažov” u režiji Slobodana Aleksića. Festival se završava 23. marta predstavom “Vaskrs na Moglenu” Dejana Cicmilovića pozorišta “Svici” iz Niša.

U okviru pratećeg programa festivala, 25. februara glumci pozorišta “Hajde obraduj dan” iz Beograda od 10:30 sati za đake Osnovne škole “Hristo Botev” izvešće dečji komad “Svet bajki”.

“Cena ulaznice koje će se prodavati na sam dan odigravanja predstava je 200 dinara. Sve predstave na večernjoj sceni zakazane su za 19:30 sati i biće ispoštovane sve epidemiološke mere tokom trajanja ovog pozorišnog događaja” – kazao je Gigov za FAR.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar