Pirotski teatar 24. februara otvara festival “Balkan Teatar Fest”

U sredu, 24. februara u Dimitrovgradu počinje tradicionalni pozorišni festival “Balkan Teatar Fest”. Biće to odloženo izdanje BTF-a koje je jesenas otkazano zbog loše epidemiološke situacije u gradu.

“Zbog nepovoljne epidemiološke situacije tokom jeseni festival se sada održava, a ljubitelji teatra imaće priliku da pogledaju 4 predstave za odrasle i jedan dečji komad. Na sceni u velikoj sali Centra za kulturu gostovaće teatri iz Pirota, Niša i Beograda” – rekao je za FAR Delča Gigov, rukovodilac pozorišta “Hristo Botev”.

Festival 24. februara otvaraju glumci Narodnog pozorišta iz Pirota komedijom “Kako smo spremali gospođu ministarku” u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. Dva dana kasnije, 26. februara, publici će se predstaviti pozorište “Artista” iz Beograda komadom “San o Mileni, koju je režirala Jelena Bogavac. Pozorište “Hristo Botev” 1. marta izvešće predstavu “Lažov” u režiji Slobodana Aleksića. Festival se završava 23. marta predstavom “Vaskrs na Moglenu” Dejana Cicmilovića pozorišta “Svici” iz Niša.

U okviru pratećeg programa festivala, 25. februara glumci pozorišta “Hajde obraduj dan” iz Beograda od 10:30 sati za đake Osnovne škole “Hristo Botev” izvešće dečji komad “Svet bajki”.

“Cena ulaznice koje će se prodavati na sam dan odigravanja predstava je 200 dinara. Sve predstave na večernjoj sceni zakazane su za 19:30 sati i biće ispoštovane sve epidemiološke mere tokom trajanja ovog pozorišnog događaja” – kazao je Gigov za FAR.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar