a

U petak u Dimitrovgradu prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Dimitrovgrad i Zavod za transfuziju krvi iz Niša organizovaće u petak. 26. februara prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u galeriji “Metodi Meta Petrov” od 8 do 13:00 časova.

Sekretar Crvenog krsta Dimitrovgrad Vesna Todorov poziva sve dobrovoljne davaoce da i ovoga puta pokažu svoju humanost i daju dragocenu tečnost koja život znači.

Bez obzira na lošu epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom, tokom protekle godine krv su dala 273 Dimitrovgrađana što je tri puta više davalaca u odnosu na 2019. godinu, a u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizovano je ukupno 7 akcija.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar