a

Počinje “Balkan Teatar Fest”

Večeras počinje pozorišni festival “Balkan Teatar Fest”, a prva predstava na repertoaru je komedija “Kako smo spremali Gospođu ministarku” Narodnog pozorišta iz Pirota. Ovaj komad je napisao, adaptirao i režirao dramaturg Spasoje Ž. Milovanović, koji je i direktor Narodnog pozorišta u Nišu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 301-1024x683.jpg

U predstavi glume Zoran Živković, Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović, Natalija Geleban, Milan Nakov, Danijela Ivanović, Danica Mitić, Aleksandar Aleksić i Marijana Živković

Predstava počinje u 19:30 sati u velikoj sali Centra za kulturu.

Prema rečima rukovodioca dimitrovgradskog teatra “Hristo Botev”, ovo je skraćeno izdanje festivala, koje je trebalo da se održi jesenas, ali je zbog loše epidemiološke situacije odloženo za februar ove godine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 302-1024x683.jpg

Gigov kaže da će ljubitelji teatra u Dimitrovgradu imati priliku da 26. februara pogledaju komad “San o Mileni” Udruženja umetnika “Artista” iz Beograda u režiji Jelene Bogavac, a 1. marta predstavu “Lažov” domaćeg teatra u režiji Slobodana Aleksića.

BTF se završava 23. marta komadom “Vaskrs na Moglenu” Dejana Cicmilovića pozorišta “Svici” iz Niša, a u okviru pratećeg programa u četvrtak, 25. februara u 10:30 sati ansambl pozorišta “Hajde obraduj dan” iz Beograda za đake Osnovne škole “Hristo Botev” izvešće dečji komad “Svet bajki”.

Sve predstave počinju u 19:30 časova, ulaznice po ceni od 200 dinara prodavaće se na dan odigravanja predstava i biče ispoštovane sve epidemiološke mere, dodaje Gigov.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar