Počinje “Balkan Teatar Fest”

Večeras počinje pozorišni festival “Balkan Teatar Fest”, a prva predstava na repertoaru je komedija “Kako smo spremali Gospođu ministarku” Narodnog pozorišta iz Pirota. Ovaj komad je napisao, adaptirao i režirao dramaturg Spasoje Ž. Milovanović, koji je i direktor Narodnog pozorišta u Nišu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 301-1024x683.jpg

U predstavi glume Zoran Živković, Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović, Natalija Geleban, Milan Nakov, Danijela Ivanović, Danica Mitić, Aleksandar Aleksić i Marijana Živković

Predstava počinje u 19:30 sati u velikoj sali Centra za kulturu.

Prema rečima rukovodioca dimitrovgradskog teatra “Hristo Botev”, ovo je skraćeno izdanje festivala, koje je trebalo da se održi jesenas, ali je zbog loše epidemiološke situacije odloženo za februar ove godine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 302-1024x683.jpg

Gigov kaže da će ljubitelji teatra u Dimitrovgradu imati priliku da 26. februara pogledaju komad “San o Mileni” Udruženja umetnika “Artista” iz Beograda u režiji Jelene Bogavac, a 1. marta predstavu “Lažov” domaćeg teatra u režiji Slobodana Aleksića.

BTF se završava 23. marta komadom “Vaskrs na Moglenu” Dejana Cicmilovića pozorišta “Svici” iz Niša, a u okviru pratećeg programa u četvrtak, 25. februara u 10:30 sati ansambl pozorišta “Hajde obraduj dan” iz Beograda za đake Osnovne škole “Hristo Botev” izvešće dečji komad “Svet bajki”.

Sve predstave počinju u 19:30 časova, ulaznice po ceni od 200 dinara prodavaće se na dan odigravanja predstava i biče ispoštovane sve epidemiološke mere, dodaje Gigov.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar