a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu još 13 zaraženih koronavirusom, u Dimitrovgradu 4 pozitivna

Na području Pirotskog okruga registrovano je još 13 slučajeva koronavirusa, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot. U poslednjem izveštaju se precizira da su u Pirotu i Dimitrovgradu registrovana po 4 pozitivna, u Beloj Palanci 3 i u Babušnici 2 slučaja.

Epidemiološka situacija u okrugu i dalje je nesigurna, ističu u Zavodu i kažu da je od početka epidemije do danas na PCR i antigenskom testu broj potvrđenih slučajeva 3.528, po gradovima: Pirot 2.106, Bela Palanka 646, Babušnica 408 i Dimitrovgrad 368, a od posledica kovid infekcije preminulo je 159 lica.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas su poslata 34 brisa.

U Opštoj bolnici Pirot leče se 23 pacijenta – 13 iz Pirota, 6 iz Dimitrovrada, 3 iz Bele Palanke i 1 iz Babušnice.

Od početka imunizacije do 23. februara u Pirotskom okrugu vakcinisano je 10.631 lice.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 24. februar možete videti OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar