a

ZZJZ Pirot: Povećava se procenat pozitivnosti na PCR testiranju, u Pirotskom okrugu 14 pozitivnih, u Dimitrovgradu još 1 slučaj

Na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je još 14 slučajeva koronavirusa, a jedno lice iz Pirota je preminulo, saopštava Zavod za javno zdravlje Pirot. U poslednjem izveštaju se navodi da je u Pirotu 12 pozitivnih, u Dimitrovgradu i Beloj Palanci po jedan, dok u Babušnici nije bilo inficiranih.

U Zavodu kažu da se povećava procenat pozitivnosti briseva na PCR testiranju i da je od 28 testiranih 10 pozitivno, što je 36%.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslato 26 uzoraka.

Od početka epidemije do danas na PCR i antigenskom testu broj potvrđenih slučajeva u okrugu je 3.560, po gradovima: Pirot 2.130, Bela Palanka 650, Babušnica 409 i Dimitrovgrad 371. Do sada je od posledica kovid infekcije sa područja okruga ukupno preminulo 161 lice.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 20 pacijenta – 11 iz Pirota, 4 iz Dimitrovgada, 3 iz Bele Palanke i 2 iz Babušnice.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je nesigurna, ali stabilna, a u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

Na teritoriji Pirotskog okruga od početka imunizacije do 25. februara vakcinisana su 11.427 lica, kažu u Zavodu.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 26. februar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar