a

ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 183 novozaražena, u Bosilegradu nema inficiranih

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, u Pčinjskom okrugu je od 438 testiranih uzoraka registrovano 183 slučaja koronavirusa. Najveći broj pozitivnih je iz Vranja – 125, u Preševu 24, u Surdulici 19, u Vladičinom Hanu 12, u Bujanovcu 3. U Bosilegradu nije bilo novoinficiranih.

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu se pogoršava, zaražavaju se i deca i odrasli, kažu iz Zavoda za javno zdravlje Vranje i upozoravaju da se i dalje poštuju epidemiološke mere,.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 144 pacijenta

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 326 pregleda, od čega je 137 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 159 pacijenata i sačinjeno 99 RTG pluća. Urađen je 151 antigenski test, od kojih su 113 pozitivna na koronavirus. Takođe, urađeno je 5 PCR testova i dijagnostikovana bronhopneumonija kod 39 pacijenata.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 144 pacijenta. Od tog broja 127 je pozitivno na koronavirus, 126 pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 66. Na bolničko lečenje primljeno je 15 pacijenata, dok je otpušteno 12. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 16 slobodnih postelja.

A. Todorov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar