Preminulo još 15 osoba u Srbiji, 3.210 novozaraženih

U Srbiji je zabeleženo 3.210 novih zaražavanja koronavirusom, preminulo je još 15 osoba, a urađen je 12.561 test. Kako je navedeno na sajtu covid19.rs u bolnicama je 3.912 pacijenata, a na respiratoru 160. Do sada se u Srbiji zarazilo koronavirusom više od 456.000 ljudi.

Ministarka rada i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je za TV Prva da su mere za suzbijanje koronavirusa koje važe ovog vikenda opomena da situacija nije dobra i da je virus još prisutan.

Prema njenoj oceni, nije dovoljno što su mere određene samo za vikend i što je radno vreme tokom vikenda skraćeno, preneo je Tanjug.

U Srbiji su, prema podacima Vlade, izvršene 1.405.142 vakcinacije protiv kovida, a obe doze vakcine primilo je 507.425 građana.

Stručnjaci američke Uprave za hranu i lekove jednoglasno su preporučili toj ustanovi da odobri vakcinu kompanije „Džonson i Džonson“, čime bi ona postala treća dostupna u SAD, pored „Fajzerove“ i „Modernine“. Očekuje se da FDA uskoro dozvoli upotrebu te vakcine, navodi Ej-Bi-Si (ABC).

Podsćamo da su na snazi pooštrene mere, po kojima ugostiteljski objekti rade od 6:00 do 14:00 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Posle 14:00 časova dozvoljena je samo dostava, tako da nije moguća ni takozvana „šalterska usluga“ u kafićima i restoranima.

S. Aleksić (covid19.rs / RTS / Tanjug / N1)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Bez komentara

Ostavi komentar