a

Preminulo još 15 osoba u Srbiji, 3.210 novozaraženih

U Srbiji je zabeleženo 3.210 novih zaražavanja koronavirusom, preminulo je još 15 osoba, a urađen je 12.561 test. Kako je navedeno na sajtu covid19.rs u bolnicama je 3.912 pacijenata, a na respiratoru 160. Do sada se u Srbiji zarazilo koronavirusom više od 456.000 ljudi.

Ministarka rada i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je za TV Prva da su mere za suzbijanje koronavirusa koje važe ovog vikenda opomena da situacija nije dobra i da je virus još prisutan.

Prema njenoj oceni, nije dovoljno što su mere određene samo za vikend i što je radno vreme tokom vikenda skraćeno, preneo je Tanjug.

U Srbiji su, prema podacima Vlade, izvršene 1.405.142 vakcinacije protiv kovida, a obe doze vakcine primilo je 507.425 građana.

Stručnjaci američke Uprave za hranu i lekove jednoglasno su preporučili toj ustanovi da odobri vakcinu kompanije „Džonson i Džonson“, čime bi ona postala treća dostupna u SAD, pored „Fajzerove“ i „Modernine“. Očekuje se da FDA uskoro dozvoli upotrebu te vakcine, navodi Ej-Bi-Si (ABC).

Podsćamo da su na snazi pooštrene mere, po kojima ugostiteljski objekti rade od 6:00 do 14:00 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Posle 14:00 časova dozvoljena je samo dostava, tako da nije moguća ni takozvana „šalterska usluga“ u kafićima i restoranima.

S. Aleksić (covid19.rs / RTS / Tanjug / N1)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar