Vikend donosi promenu vremena u Srbiji

Vikend u Srbiji donosi hladniji vazduh. Oblaci koji su iznad srednje Evrope u subotu do kraja dana proširiće se na sve krajeve zemlje, ali obilnije padavine se ne očekuju, već samo slaba kiša i na planinama po koja pahulja uz pojačan vetar. Srbija će biti i pod uticajem hladnije vazdušne mase koja se spušta sa severa Evrope, pa će temperatura biti u padu u proseku za 7 do 8 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u subotu u većem delu zemlje očekuje se naoblačenje uz pad temperature i umeren do jak severozapadni vetar. Slaba kiša se očekuje tek ponegde, a na visokim planinama uveče je moguć i slab sneg. U Negotinskoj Krajini će se zadržati pretežno sunčano. Najviša temperatura od 11 do 14, a na jugu i istoku Srbije i do 17 stepeni.

U nedelju promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 10 do 14 stepeni.

Za ponedeljak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno i suvo vreme sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 5, a najviša od 10 do 14 stepeni.

U utorak pretežno sunčano.Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 12 do 15 stepeni.

Prognoza vremena od 3. do 7. marta

Do četvrtka sunčano i malo toplije, a u petak i za dane vikenda naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar