a

ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 123 novozaražena, u Bosilegradu nema inficiranih

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, u Pčinjskom okrugu je od 420 testiranih uzoraka registrovano 123 slučaja koronavirusa. Od ovog broja 82 su iz Vranja, 13 iz Preševa, 12 iz Surdulice, 8 iz Vladičinog Hana, 7 iz Bujanovca i 1 iz Trgovišta. U Bosilegradu nije bilo novoinficiranih.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 143 pacijenta

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 356 pregleda, od čega je 123 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 177 pacijenata i sačinjena 124 RTG pluća. Urađena su 4 PCR testa i 136 antigenskih testova, od kojih je 71 pozitivan na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 32 pacijenta.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 143 pacijenta. Od tog broja 132 su pozitivna na koronavirus, 131 pacijent je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 65. Na bolničko lečenje primljeno je 17 pacijenata, dok je otpušteno 18. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 17 slobodnih postelja.

A. Todorov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar