a

Medicinski deo Kriznog štaba za policijski čas, u Srbiji 16 preminulih i 3.469 zaraženih

Prema podacima za poslednja 24 časa, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod 3.469 građana, a testirano je 13.286 uzoraka. Od posledica kovida preminulo je 16 osoba, na respiratoru je 164 pacijenta, dok je na bolničkom lečenju 3.977, navedeno je na sajtu covid19.rs.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 140 korisnika i 243 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Medicinski deo Kriznog štaba je predložio uvođenje policijskog časa, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kako prenosi RTS, odluka će biti doneta u naredna dva dana, jer smanjenje rada za sat, dva ili tri u objektima gde je veliki promet, ne donosi ništa u pogledu borbe protiv širenja koronavirusa, neveo je Gojković.

Ministar prosvete Branko Ružić ocenio je da obrazovni sistem Srbije nije mesto za transmisiju koronavirusa, navodeći da je od ukupnog broja učenika inficirano oko 0,5 odsto.

On je za televiziju „Pink“ rekao i da je zaraženo oko jedan odsto zaposlenih u obrazovnom sistemu.

„Mere se poštuju, možemo biti zadovoljni i naporima zaposlenih u obrazovnom sistemu i odgovornošću učenika. To je najbolji primer kako možemo sprečiti negativne efekte virusa“, kazao je Ružić, a prenela Beta.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je na Institut „Torlak“ stiglo novih 58.500 doza „Fajzerove“ vakcine.

Francuska ministarka za ekonomska pitanja Anjes Panije-Runaše saopštila je da će vakcina protiv kovida-19 američkog proizvođača lekova „Džonson i Džonson“ verovatno biti odobrena za upotrebu u Evropskoj uniji početkom marta, prenosi Tanjug.

Ta američka vakcina je već dobila dozvolu Agencije za hranu i lekove SAD.

S. Aleksić (izvor: covid19.rs / RTS / N1 / Tanjug / Minstarsvo za rad)

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar