a

ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 83 novozaražena, u Bosilegradu nema inficiranih

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, u Pčinjskom okrugu od 241 uzorka su registrovana 83 slučaja koronavirusa. Od ovog broja 64 su iz Vranja, 6 iz Preševa, 2 iz Surdulice i 11 iz Vladičinog Hana. U Bosilegradu nije bilo novoinficiranih.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 152 pacijenta

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 244 pregleda, od čega je 126 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 167 pacijenata i sačinjeno 109 RTG pluća. Urađeno je 15 PCR testova i 144 antigenska testa, od kojih su 64 pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 17 pacijenata.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 152 pacijenta. Od tog broja 138 su pozitivna na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 69. Na bolničko lečenje primljeno je 16 pacijenata, dok je otpušteno 15. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 8 slobodnih postelja.

A. Todorov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar