a

Građani Dimitrovgrada ponovo doneli 20.000 evra svome gradu

U nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ Vlade Srbije i NALEDA, zahvaljujući odgovornosti svojih građana, Dimitrovgrad će treći put biti nagrađen sa 20.000 evra, kojima će po njihovoj želji biti uređen neki javni prostor ili objekat.

Naime, u kategoriji malih opština Dimitrovgrad je posle Blaca, poslao najviše fiskalnih računa ili takozvanih slipova i tako se domogao priznanja koje nije za potcenjivanje.

Podsećamo da su se u toj igri Dimitrovgrađani treći put izborili za svoj grad.

Prvi put je od sredstava dobijenih na taj način opremljen turističko- informarivni punkt u centru grada.

Drugi put je zahvaljujući njima, ali i sredstvima opštine renoviran plato i fonatana ispred Doma kulture, a kako će biti iskorišćena ovoga puta odlučiće kao i prethodna dva navrata, oni koji si ih osvojili – Dimitrovgrađani.

Osim Dimitrovgrada i Blaca u ovoj nagradnoj igri čiji je fond 180.000 evra, u kategorijama velika, srednja i mala opština nagrade su poneli: Vranje, Savski venac, Bačka Palanka, Kula, Pančevo, Srbobran i Vrbas.

Bez obzira na veličinu, svaka opština je nagrađena istom svotom.

S. Aleksić (izvor: NALED)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar