a

Na humanitarnoj izložbi martenica u Dimitrovgradu sakupljeno 29.570 dinara

Na humanitarnoj izložbi koju su povodom 1. marta i dolaska Baba Marte pripremili učenici osnovne škole “Hristo Botev” i Gimnazije Sveti “Kirilo i Metodije” u Dimitrovgradu prikupljeno je 29.570 dinara. Ovo je u razgovoru za FAR rekla Tijana Aleksov, upravitelj fondacije “Zamisli život”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 35-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 36-1024x683.jpg

Aleksov je istakla da je zadovoljna akcijom i ocenila ovu humanitrnu kampanju veoma uspešnom. Ona je ujedno pohvalila trud učenika koji su uz pomoć svojih nastavnica Svetlane Stojanov i Vesne Andrejević iz osnovne škole i Sneže Tošev Milanov i Vanje Petrov iz Gimnazije izradili martenice i prolećne ukrase.

This image has an empty alt attribute; its file name is 37-1024x683.jpg

Sva prikupljena sredstva ići će u humanitarne svrhe, a nemanjena su programu “Čuvari smeha” fondacije “Zamisli život”.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar