a

U Pčinjskom okrugu epidemiološka situacija zabrinjavajuća, još 157 pozitivnih, u Bosilegradu jedan slučaj

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu je vanredna i zabrinjavajuća, a prema poslednjem izveštaju procenat zaražavanja je 28 odsto. Ovo je za RTV Vranje izjavio dr Branislav Stojnev iz Zavoda za javno zdravlje Vranje.

Stojnev apeluje na građane da se vakcinišu i ističe da je pored opštih preventivnih mera bitno da osobe koje su bolesne budu u izolaciji i da se leče, a lica koja su njihov kontakt da ispoštuju karantin od 14 dana.

On naglašava da je povećan i broj zaražene dece u odnosu na prethodne dane, prenosi RTV Vranje.

U najnovijem izveštaju Zavoda u Vranju stoji da je registrovano 157 slučajeva koronavirusa od 546 urađenih uzoraka. Najveći broj zaraženih je i dalje iz Vranja – 108, u Bujanovcu je 15 pozitivnih, u Vladičinom Hanu 10, u Surdulici 9, u Preševu 8, u Trgovištu 6 i u Bosilegradu jedan slučaj.

U Vranje danas dolazi poseban tim Kriznog štaba zbog loše epidemiološke situacije.

A. Todorov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar