a

VIDEO: Predstavljen projekat dimitrovgradske gimnazije “Digitalni prostori mladih”

Dimitrovgradska gimnazija Sveti “Kirilo i Metodije” predstavila je projekat pod nazivom “Digitalni prostori mladih”. Prema rečima direktora ove obrazovne ustanove Bratislava Stamenova, radi se o projektu transgranične saradnje po programu Interreg – IPA Bugarska – Srbija 2014 – 2020. Nosilac projekta je turistička škola “Nikola Vapcarov” iz Ćustandila u Bugarskoj, a ukupna njegova vrednost iznosi preko 100.000 evra, od čega je 50.650 evra opredeljeno za Gimnaziju u Dimitrovgradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 109-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 110-1024x683.jpg

Jedna radionica u sklopu projektnih aktivnosti je već održana, a kako kaže direktor, to je bila zajednička onlajn radionica Gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” i srednje turističke škole “Nikola Vapcarov” iz Ćustendila. Osim organizovanja radionica, usavršavanja, upoznavanja i razmene iskustava kod mladih, Stamenov ističe da je projektom predviđeno i opremanje informatičkog kabineta opremom koja je neophodna za najnormalniji rad jednog takvog kabineta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 111-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 112-1024x683.jpg

Projekat se realizuje od seprembra prošle godine, a krajnji rok za njegovu realizaciju je septembar 2021. godine.

Detaljnije u izjavi Bratislava Stamenova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
mart 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar