U Srbiji još 17 preminulih i 4.091 zaražen

Još 4.091 lice se zarazilo koronavirusom, a od posledica kovida preminulo je još 17 osoba. Kako je navedano na sajtu covid19.rs u bolnicama je preko 4.200 pacijenata, a na respiratoru 176. U protekla 24 časa Srbija je uradila 13.596 testova. Do sada je od kovida preminulo 4.579 osoba, a koronavirsom se zarazilo gotovo 490.000.

Epidemijska situacija u Srbiji je sve lošija. Bolnice su pune i sve je više obolelih sa teškom kliničkom slikom, prenosi RTS.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović izjavio je posle sastanka ministra Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, da će s obzirom na to da je priliv pacijenata u bolnice veliki, biti angažovani dodatni kapaciteti u kovid bolnicama KBC „Dr Dragiša Mišović“, „Zemun“ i VMC „Karaburma“.

Vakcinacija i izbegavanje kontakata su jedino bitni, kazao je on i upozorio da danas i sutra pacijenti iz Beograda i drugih mesta mogu da budu upućivani na lečenje u Kruševac, javio je Tanjug.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao ja za TV Pink da je neophodno još jedno skraćenje radnog vremena na nedelju dana i još jedan vikend bez kafića i restorana.

Kako prenosi Beta, medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, čiji je član, nije zadovoljan donetim merama i u utorak će tražiti da one budu pooštrene, kazao je Tiodorović.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je odluka da srednjoškolci pređu na onlajn nastavu od 8. do 12. marta jedna od mera koja treba da pomogne da se spreči dalje širenje koronavirusa.

On je gostujući na TV Prva, rekao da je plan da do petka nastava bude onlajn u srednjim školama, a za kasnije će se videti, jer će u toku nedelje biti održane dve sednice Kriznog štaba, prenela je N1.

Ovog vikenda počela je vakcinacija osuđenika u Srbiji koji su izrazili želju da prime vakcinu protiv kovid-19, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Izabranu vakcinu je primilo 259 osuđenika u KPZ u Sremskoj Mitrovici, što je 14 odsto od ukupnog broja u tom zavodu, a u KPZ za žene u Požarevcu vakcinisane su 73 osuđenice, što je 25 odsto od ukupnog broja lica u tom zavodu.

„U ovom trenutku, 36 odsto lica lišenih slobode se prijavilo da primi vakcinu protiv ovog virusa“, navela je Uprava za krivične sankcije.

S. Aleksić (covid19.rs / RTS / Tanjug / N1 / Beta / Tv Prva / Tv Pink / Uprava za krivične sankcije)

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Bez komentara

Ostavi komentar