ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu još 30 pozitivnih, u Dimitrovgradu 6 novozaraženih

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu, stoji u poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, a na području Pirotskog okruga registrovano je 30 novih slučajeva koronavirusa. U saopštenju se navodi da je u Pirotu 16 pozitivnih, u Beloj Palanci 8 i u Dimitrovgradu 6, dok u Babušnici nije bilo inficiranih. Dva lica od posledica kovid infekcije iz Pirota su preminula.

U Zavodu kažu da raste procenat pozitivnosti na PCR testiranju, koji je 37,5% od ukupnog broja urađenih analiza.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas su poslata 44 brisa.

Od početka epidemije do danas na PCR i antigenskom testu broj potvrđenih slučajeva u okrugu je 3.725, po gradovima: Pirot 2.229, Bela Palanka 680, Babušnica 421 i Dimitrovgrad 395. Do sada je sa područja okruga od posledica kovid infekcije ukupno preminulo 169 lica.

Epidemiolozi napominju da se u zadnjih nedelju dana registruju pojedinačni slučajevi zaraženih učenika i zapošljenih u školama, kao i učenici i zapošljeni u kućnoj izolaciji zbog pozitivnih članova porodice. Od danas srednje škole realizuju nastavu na daljinu.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 20 pacijenata – 14 iz Pirota, 4 iz Dimitrovgrada, 1 iz Babušnice i 1 iz Niša.

Od početka imunizacije do 7. marta u okrugu je vakcinisano ukupno 13.700 ljudi jednom dozom, od kojih je 8.026 primilo i prvu i drugu dozu vakcine, sapšteno je iz Zavoda.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 8. mart možete pogledati OVDE.

A. Todorov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar