VIDEO: Dimitrov – Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu se komplikuje, osnovno žarište osnovna škola

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu se ponovo komplikuje i trenutno je nepovoljna. Od druge polovine februara meseca se stalno povećava broj osoba koje se javljaju u kovid ambulantu po prvi put. U Domu zdravlja se izvrši oko 80 pregleda dnevno, od čega su 20 do 30 novi pregledi. Osnovno žarište trenutno je osnovna škola. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov kaže da se javlja veliki broj pozitivnih slučajeva. Prema njegovim rečima, u ponedeljak je bilo 13, a u utorak 9 i dodaje da u Dimitrovgradu nije bilo toliko pozitivnih ni u novembru kada je epidemija bila u punom jeku. Navodi da je srećna okolnost ta što se bolest javlja uglavnom kod mlađih osoba, pa i kliničke slike, kako kaže, nisu toliko teške.

Dimitrov ističe da postoje nekoliko žarišta, ali da je osnovno žarište osnovna škola jer tamo, kako ističe, svakog dana se javljaju oboleli bilo da su to nastavnici ili neko od učenika i dodaje da se traži rešenje da škola pređe na onlajn nastavu.

Najkasnije od ponedeljka sve ustanove, preduzeća i Opštinska uprava krenuće sa radom od kuće, ali to neće važiti za lica koja su preležala kovid ili koja su se revakcinisala.

U Dimitrovgradu je, prema rečima Dimitrova, vakcinisano preko 2.500 građana. On napominje da je veoma važno da se stanovništvo pridržava svih protivepidemijskih mera jer je to jedini način da se spreči transmisija virusa.

Opširnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
mart 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar