Krizni štab odlučio, za vikend rade prehrambene prodavnice, apoteke i pumpe

Nakon sednice Kriznog štaba javnosti se obratio pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković koji je kazao da će za vikend na teritoriji Srbije sve biti zatvoreno, osim objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi. Mere će biti kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije,

Zoran Gojković je precizirao da su sve kulturne manifestacije za vikend suspendovane. Kada e reč o sportskim događajima, ističe da će se odvijati one utakmice koji ne mogu da se odlože zbog unapred dogovorenog sistema takmičenja i termina.

Istakao je da će punktovi za vakcinaciju raditi nesmetano.

Tokom vikenda biće održane dodatne konsultacije i u ponedeljak će se odlučiti na koji način će se nastaviti s merama, istakao je Gojković.

Dodao je da nije tajna da medicinski deo Kriznog štaba traži da se mere produže za 14 ili 21 dan, i ponavlja da će se odluka o nastavku mera doneti posle vikenda.

Gojković: Situacija vanredna

Aktuelna epidemiološka situacija, prema analizi medicinskog dela Kriznog štaba je vanredna. Jedan određeni period vidi se blago povećanje broja obolelih, a epidemiolopki deo Kriznog štaba očekuje da će broj dalje rasti u narednom periodu, kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Rekao je da je dobro što taj broj nije eksponencijalno izražen i što nema ogromnog skoka broja zaraženih, čega se svi plaše.

Molba građanima da se što pre vakcinišu

Krivac za sve što nam se događa u ovom trenutku jeste koronavirus i sve moguće mutacije, ali su najveći krivci ljudi koji se ne pridržavaju mera, rekao je Gojković.

Poručuje da, ako se pandemija otegne u nedogled, virus će imati priliku da mnogo više mutira i sve što je ceo svet radio sa vakcinacijom i antitelima će biti bačeno u vodu.

“Zbog toga molimo sve da se što pre vakcinišu. Zato smo kupili sve moguće vakcine, maksimalno smo istrajni na tom putu. Pozivam sve građane da shvate da nam je jedini spas da se najveći broj građana vakciniše. Ne samo u Srbiji, nego i u svetu”, naveo je Gojković.

Izvor i foto: RTS

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar