Pred kraj zime hladna martovska nedelja u Srbiji sa kišom, snegom i pojačanim severnim vetrom

Prave zimske vremenske prilike karakterisaće novu radnu sedmicu u Srbiji. U ponedeljak oblačno i hladnije s kišom, na planinama sneg. Posle podne na severozapadu Srbije, a uveče i noću u većini krajeva prestanak padavina, osim na jugoistoku zemlje, gde će kiša preći u sneg i u nižim predelima. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najviša temperatura od 3 na jugozapadu Srbije do 10 stepeni na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini. U toku dana povećanje visine snežnog pokrivača očekuje se prvo na jugozapadu zemlje, a u toku noći ka utorku i u brdsko-planinskom području jugoistočne Srbije očekuje se od 10 do 30 cm snega za 12 h, dok će se u nižim delovima ovog regiona ponegde formirati manji snežni pokrivač.

Za utorak sinoptičari RHMZ-a najavljuju umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. U južnim i zapadnim krajevima Srbije susnežica i sneg se očekuju ponegde i u nižim predelima. Vetar umeren i jak, u Negotinskoj Krajini i na planinama povremeno i olujni, severozapadni. Najniža temperatura oko 0, a najviša od 5 do 9stepeni.

U sredu umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Vetar slab i umeren, u Negotinskoj Krajini povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša od 5 do 9 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi, u četvrtak oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Krajem dana postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, a najviša od 5 do 9 stepeni.

Do petka hladno, a tek za dane vikenda malo toplije.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar