Oblačno sa kišom, na planinama sneg, na istoku Srbije jak vetar

U Srbiji se i u sredu očekuje pretežno oblačno vreme sa slabom kišom. Sneg će padati u planinskim krajevima, praćen jakim, a na istoku i olujnim severozapadnim vetrom, uveče u slabljenju. U Beogradu od sredine dana slaba kiša. Najviša dnevna temperatura od 5 do 9 stepeni.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. U ranim jutarnjim i noćnim satima slab sneg ponegde se očekuje i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 5 do 8 stepeni.

Za petak sinoptičari najavljuju umereno do potpuno oblačno vreme, ujutru ponegde sa slabom kišom ili snegom. U popodnevnim časovima suvo uz delimično razvedravanje. Vetar slab, promenljivog pravca, u Negotinskoj Krajini umeren, zapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 6 do 9 stepeni.

U subotu oblačno, ujutro suvo, tokom dana s kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša od 6 do 9 stepeni.

Prognoza vremena od 21. do 25. marta

Pretežno oblačno s čestom pojavom kiše u nižim i snega u planinskim predelima, a u toku noći i jutra uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima. Dnevna temperatura ispod proseka.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar