VIDEO: Dimitrov – Vakcinacija nema alternativu i ona je jedini izlaz iz ove situacije

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je nepovoljna. Jedini izlaz iz trenutne situacije je vakcinacija. U Dimitrovgradu do sada vakcinisano 1.600 građana, a revakcinisano 1.200. Registruje se između 5 i 10 pozitivnih slučajeva koronavirusa svakodnevno. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

“Ako uporedimo epidemiološku situaciju sa novembrom i decembrom prošle godine, sada imamo više registrovanih pozitivnih slučajeva, ali su kliničke slike sada lakše nego u pomenutom periodu, oboljeva i mlađa populacija, a isto tako registruju se upale pluća i kod dece” – istakao je Dimitrov

Vakcinacija, prema rečima predsednika opštine, teče po planu, ali kako kaže mora da se vakciniše što više ljudi i ovim putem on je apelovao na sve građane da se prijavljuju jer vakcinacija nema alternativu i to je jedini način, kako naglašava, da se vratimo nekom normalnom načinu života. Navodi da je bitno da se dođe do 3.500 revakcinisanih da bi se govorilo o nekom kolektivnom imunitetu zajednice.

Dimitrov kaže da se iskreno nada da mere Vlade koje su na snazi od juče neće važiti samo do ponedeljka, već će biti produžene za nekih 7 do 14 dana jer jedino na taj način može da se govori o smanjenju transmisije bolesti.

Predsednik opštine apeluje na ugostitelje da se strpe, jer, kako kaže, ništa im ne znači ako njihovi objekti budu otvoreni na način da jedan dan rade do 12:00 sati, drugi do 14:00 ili 20:00 časova. Ističe da je i njima u interesu da se smanji broj obolelih i da i oni počnu koliko-toliko normalno da rade.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
mart 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar