a

Više od 5.000 pacijenata u Srbiji u bolnicama, zaraženo 5.346, preminulo 30 osoba

Prema poslednjem preseku stanja u Srbiji ima još 5.346 potvrđenih slučajeva, preminulo je 30 osoba, a urađeno je nešto preko 18.000 testova. Porastao je broj pacijenata u bolnicama, kojih je sada 5.099, a na respiratoru je 222, navedeno je na sajtu covid19.rs.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je obavljeno ukupno 2.107.424 vakcinacija. Drugu dozu vakcine primila su 826.343 građana Srbije.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović, smatra da u ponedeljak, kada bude izvršen novi presek stanja, broj novozaraženih neće pasti toliko da mere budu ublažene.

On je rekao da se nalazimo u kampanji za vakcinaciju, u okviru koje je najvažnije da se sve mere koje su donete moraju poštovati bez presedana.

„Da smo samo nakon Sretenja sproveli mere u potpunosti, bila bi situacija bolja“, kazao je Tiodorović za TV Prva.

„Moraćemo sigurno da produžimo mere i u onoj sledećoj nedelji“, zaključio ja Tiodorović.

Više od 45.000 prosvetnih radnika je vakcinisano protiv koronavirusa, ističe ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ružić je za Tanjug rekao i da je veliki broj učitelja i nastavnika primio i drugu dozu vakcine.

Zbog sve teže epidemiološke situacije u Srbiji, više razredi osnovne škole i srednjoškolci prešli su kompletno na onlajn nastavu.

S. Aleksić (izvor: covid19.rs / RTS / N1 / Beta)

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar