Smena oblaka i sunca, ponegde sneg u Srbiji

Prema prognozi RHMZ-a, iznad većeg dela Balkana promenljivo oblačno vreme, biće i kiše i sunca, a ponegde i snega. Tokom dana u Srbiji u nižim predelima lokalno kratkotrajna kiša ili pljusak, a na planinama sneg. Vetar umeren, ponegde i jak, severni, uveče u slabljenju. Temperatura bez bitnije promene, a najviša dnevna od 3 stepena na jugu Srbije do 10 stepeni na severu Vojvodine.

Od četvrtka pretežno sunčano i toplije, u nedelju prolazno naoblačenje

U četvrtak u većem delu zemlje pretežno sunčano i toplije, u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 1, a najviša dnevna od 6 do 11 stepeni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 336-1-1024x683.jpg

Za petak se prognozira pretežno sunčano i još toplije vreme. Vetar slab, na istoku umeren, severozapadni, uveče u Vojvodini južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -5 do 2, najviša od 10 do 15 stepeni.

U subotu pretežno sunčano i toplo, krajem dana umereno naoblačenje sa severozapada. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, uveče na severu Vojvodine severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 6, a najviša od 15 do 20 stepeni.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar