MUP: Iz saobraćaja isključeno 60 vozača zbog nasilničke vožnje i upravljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije u toku prošle nedelje isključili iz saobraćaja 22 vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje i 38 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U saopštenju stoji da je 21 vozač isključen iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, a jedan jer je na auto-putu Beograd–Šid, u Beogradu, upravljao vozilom brzinom od 183,1 kilometar na čas.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Beogradu, ukupno pet, dok su u Nišu iz saobraćaja isključena tri vozača.

This image has an empty alt attribute; its file name is 46-1024x683.jpg

Saobraćajna policija je isključila iz saobraćaja 21 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, dok su tri vozača upravljala vozilom pod dejstvom benzodijazepina. Kod dva vozača kontrolom je utvrđeno prisustvo kokaina i još kod dva prisustvo amfetamina. Šesnaest vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog ovog prekršaja imali su manje od 24 godine.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu, ukupno devet, dok je u Pančevu isključeno sedam, a u Kraljevu pet vozača, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Izvor: mup.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar