Predsednik Vučić primio akreditivna pisma od novoimenovanog ambasadora Bugarske Petka Dojkova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Bugarske Petka Dojkova. Poželevši mu dobrodošlicu, predsednik Vučić je istakao posvećenost Srbije jačanju sveukupnih odnosa sa Bugarskom, u duhu prijateljstva i međusobnog razumevanja.

Ambasador Dojkov je preneo predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Radeva i premijera Borisova. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je kazao da su odnosi dveju zemalja zajedničkim zalaganjem podignuti na značajno viši nivo.

Sagovornici su konstatovali da je Bugarska jedan od najznačajnijih partnera Srbije po obimu trgovinske razmene, a takođe su ukazali na to da postoje mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti investicionih ulaganja, zajedničkih proizvodnih kapaciteta i programa, kao i zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

Oni su, takođe, konstatovali da će od najvećeg značaja za Srbiju i Bugarsku da bude završetak auto-puta od Sofije do granice dveju zemalja, kao i drugih infrastrukturnih projekata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma i od novoimenovanih ambasadora Meksika, Holandije i Turske.

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar