Pravo prolećno vreme i toplije, od srede pad temperature uz kišu

Nakon zahlađenja kraj ove sedmice donosi Srbiji pravo prolećno vreme, a stiže i topliji vazduh, pa će konačno april biti u znaku godišnjeg doba probuđene prirorde.

Prema prognozi RHMZ-a, u petak sunčano i toplije.Vetar slab, promenljiv, na severu i umeren, južnih pravaca. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16 stepeni.

U subotu jutro hladno, ponegde sa slabim mrazem. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, promenljiv, na severu umeren, jugozapadni. Najniža temperatura od -3 do 6, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U nedelju ujutro hladno, ponegde slab prizemni mraz. Pre podne sunčano i toplo. Posle podne promenljivo oblačno sa retkom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 8, a najviša dnevna od 18 do 20 stepeni.

Za ponedeljak sinoptičari najavljuju pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar slab i promenljiv, na istoku umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 4 do 11, a najviša od 20 do 23 stepena.

This image has an empty alt attribute; its file name is 99-1-1024x683.jpg

Prognoza vremena od 13. do 17. aprila

U utorak i dalje toplo, ali uz postepeno povećanje oblačnosti. Od srede jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature. U subotu postepeni prestanak padavina i razvedravanje.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar