Zaharijev: Više od 2.100 vakcinisanih u Bosilegradu, sa obe doze 846, samo juče 170

Predsednik opštine Bosilegrad i komandant Kriznog štaba Vladimir Zaharijev u razgovoru za FAR izjavio je da je juče u toj opštini vakcinisano 170 osoba, što je kako kaže, „dosadašnji rekord“.

Govoreći o procesu imunizacije, Zaharijev je izrazio zadovoljstvo radom vakcinalne ekipe tamošnjeg Doma zdravlja, koju vodi Dragana Dimitrova i kategorično kazao da je epidemijiska situacija u toj optinini „pod kontrolom“, pre svega zbog izuzetnog zalaganja zaposlenih u toj ustanovi, direktora Gorana Vasileva i republičkim merema.

Ilustracije radi, Dom zdravalja u Bosilegradu doprema lekove obolelima, rekao je on i izneo podatak, da je do sada u Bosilegradu jednom dozom vakcinisano 1.300 ljudi, sa obe 845, te da je samo tokom jučerašnjeg dato još 170 vakcina, što je najviše od početka imunizacije.

Vladimir Zaharijev nije negirao zvanične podatke ZZJZ Vranje o broju zaraženih, ali se do kraja nije ni složio sa njima, jer kako tvrdi, „kasne“, pa može da dođe do preklapanja.

Na kraju je Zaharijev potvrdio da je i u Bosilegradu moguća vakcinacija bez zakazivanja, ali samo u danima kada stignu vakcine predviđene za to.

S. Aleksić

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Bez komentara

Ostavi komentar