a

Izložba fotografija “Lavina” u dimitrovgradskoj biblioteci

U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu otvorena je izložba fotografija pod nazivom “Lavina” Elene Slavov, Mitre Zarkov, Aleksandre Mihailov i profesora srpskog jezika i književnosti Ratka Stavrova.

Urednica kulturno-javne i izdavačke delatnosti biblioteke Dragana Pešaković je rekla za medije da je ovo peta postavka fotografija kojom se prikazuje umetničko stvaralaštvo mladih i da je organizovana u saradnji sa Gimnazijom “Sveti Kirilo i Metodije”.

Elena Slavov i Aleksandra Maihailov, učesnice trećeg, odnosno četvrtog razreda gimnazije inspiraciju pronalaze na ulici, u prirodi i svuda oko sebe kada fotoaparatom beleže raznovrsne motive, a mnogo ih privlače i životinje.

Mitra Zarkov, učenica četvrrog razreda kaže da svojom inspiracijom želi da pokaže kako ona vidi svet.

Ratko Stavrov je naglasio da je fotografija divan posao, još lepši hobi i strast i da je za njega pitanje intuicije nego ambicije.

Na slikama se mogu naći portreti ljudi, pejzaži iz prirode, životinje i raznovrsni motivi iz svakodnevnog života.

Izložba je otvorena narednih mesec dana, a čast da otvori prvu postavku fotografija u biblioteci pre pet godina pripala je snimatelju FAR-a Stefanu Paviću.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar