U Srbiju stiže naoblačenje i zahlađenje sa kišom

Jače naoblačenje sa severa i zapada koje će usloviti mestimično kišu, ponegde i lokalne pljuskove sa grmljavinom i padom temperature do kraja dana zahvatiće celu zemlju. Na visokim planinama krajem dana i u toku noći povremeno sneg. Vetar umeren i jak severozapadni, pre podne na jugu i istoku slab, promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 stepeni.

Prema prognozi RHMZ-a, u sredu oblačno i hladno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 2 do 5, a najviša od 5 do 9 stepeni.

U četvrtak oblačno i hladno mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša dnevna od 6 do 9 stepeni.

Za petak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno, uglavnom suvo i hladno, u većini mesta sa periodima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša od 4 do 10 stepeni.

Prognoza vremena od 17. do 21. aprila

Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, uglavnom slabog intenziteta i malo toplije. Na visokom planinama će provejavati sneg. Temperatura ispod proseka za drugu dekadu aprila.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar