a

Uspeh mladih talenata Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” na Međunarodnom takmičenju iz solfeđa

Na 7. Međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta učenici Osnovne muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” iz Pirota ponovo su postigli zapažene rezultate.

Kako javlja portal “Pirotske vesti”, učenica drugog razreda Anđela Đorić osvojila je prvu nagradu sa maksimalnih 100 poena. Njen predmetni nastavnik solfeđa je Irena Pejčić.

Veoma zapaženi bili su i učenici izdvojenog odeljenja ove muzičke škole u Dimitrovgradu – Veljko Stojanov i Stefan Kocić kojima je pripala treća nagrada. Njihov predmetni nastavnik je Vladica Ignjatović.

Takmičenje iz solfeđa i teoretskih predmeta održano je onlajn zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a organizovalo ga je Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije.

Osnovna muzička škola “Dr Dragutin Gostuški” krajem 2020. godine proslavila je punoletstvo – 18 godina postojanja i rada i do sada je iznedrila veliki broj mladih muzičkih talenata.

P. Videnov (izvor: Pirotske vesti)

Naslovna fotografija: mladi muzičar Veljko Stojanov iz Dimitrovgrada (iz porodičnog albuma porodice Stojanov)

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar