a

ZZJZ Pirot: Novih 28 slučajeva koronavirusa i 3 preminula u Pirotskom okrugu, u Dimitrovgradu 6 zaraženih

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, danas do 14:00 sati koronavirus je potvrđen kod 28 osoba, dok su tri lica preminula, te se ukupan broj umrlih popeo na 214.

U Pirotu je 16 osoba zaraženo, u Dimitrovgradu 6, u Beloj Palanci 5 i u Babušnici 1.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslato 36 uzoraka.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa na PCR i antigenskom testu od početka epidemije je 5.206, po gradovima: Pirot 3.022, Bela Palanka 979, Dimitrovgrad 670 i Babušnica 535.

U Opštoj bolnici Pirot hospitalizovana su 32 pacijenta – 20 iz Pirota, 6 iz Dimitrovgrada, 4 iz Bele Palanke, 1 Babušnice i 1 iz Beograda.

Od početka imunizacije do 14. aprila na teritoriji okruga vakcinisano je 20.398 osoba, od kojih je 15.412 lica revakcinisano.

U odnosu na broj stanovnika starijih od 18 godina obuhvat vakcinacijomu u okrugu je 32% stanovništva, od čega u Pirotu 30,4%, u Beloj Palanci 29,4%, u Dimitrovgradu 27,7% i u Babušnici 20,1%, ističu u Zavodu za javno zdravlje.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 15. april možete pogledati OVDE.

Sve republičke inspekcijske službe imale su pojačanu kontrolu ovih meseci s obzirom na obevezu primene propisanih mera usled aktuelne epidemijske situacije. Načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić je izjavila da su napisana 24 prekršajna nalog i 3 prijave zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera, javlja portal Pirotske vesti. Tončić je istakla da su obavljane pojedinačne kontrole postojanja dezobarijera, kovid redara, obezbeđivanja fizičke distance u objektima i ostalih propisanih mera.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot / Pirotske vesti)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar