ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu manji broj novozaraženih, u Bosilegradu 3 inficirana

Na području Pčinjskog okruga od testiranih 330 uzoraka registrovan je 71 slučaj koronavirusa, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Vranje. U Vranju je 20 novoobolelih, u Bujanovcu 15, u Vladičinom Hanu 14, u Preševu 9, u Surdulici 8, u Bosilegradu 3 i u Trgovištu 2. U Zavodu kažu da je procenat pozitivnosti u odnosu na broj testiranih uzoraka 21,51%.

Pad broja prvih pregleda

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 221 pregled, od kojih je 57 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 94 pacijenta i sačinjeno je 78 RTG pluća. Urađeno je 5 PCR testova i 65 antigenskih, od kojih je 20 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 16 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 137 pacijenata. Od tog broja 128 je pozitivno na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok su na kiseoniku 80. Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, dok je otpušteno 13. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 57 slobodnih postelja, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja.

A. Todorov (izvor: ZZJZ Vranje / rtv-vranje.rs / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar