a

Na Dan planete zemlje akcija čišćenja izletišta “Karnišor”

U četvrtak 22. aprila na Dan planete Zemlje biće održana dobrovoljna akcija čišćenja smeća na poznatom izletištu “Karnišor”. Akciju organizuju “Sportsko turističkog centar Caribrod”, “Sportski savez Caribrod”, Udruženje građana “Harmonija” Caribrod i Radio klub “Dimitrovgrad”.

Organizatori su obezbedili neophodnu opremu za sakupljanje otpada, koja će biti podeljena svim učesnicima akcije.

“Na ovaj način ćemo ne samo ulepšati prirodno okruženje, već ćemo pešačenjem u oba pravca doprineti i poboljšanju sopstvenog zdravlja” – poručuju organizatori.

Polazak je u 13:00 sati ispred sportske hale.

A. Todorov (izvor i foto: Sportsko turistički centar Caribrod – Dimitrovgrad)

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar