a

ZZJZ Pirot: Na koronavirus u Pirotskom okrugu pozitivne 23 osobe, u Dimitrovgradu 5

Na koronavirus u Pirotskom okrugu danas do 14:00 časova pozitivne su 23 osobe, saopšteno je Zavoda za javno zdravlje Pirot.

U poslednjem izveštaju se navodi da je u Pirotu inficirano 14 osoba, u Dimitrovgradu 5, a u Babušnici i Beloj Palanci po 2.

Broj umrlih od posledica kovida od početka epidemije je 220, a zaražena je ukupno 5.351 osoba.

U Opštoj bolnici Pirot hospitalozovano je 30 pacijenata – 19 iz Pirota, 4 iz Dimitrovgrada, po 3 iz Babušnice i Bele Palanke i 1 iz Beograda.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslato 17 uzoraka.

U okrugu je od početka imunizacije do 20. aprila vakcinisano 20.672 lica, od kojih je 15.657 revakcinisano, a dato je ukupno 36.329 doza.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 21. april možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot / Pirotske vesti)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar