U petak i za vikend u Srbiji promenljivo, slaba kiša i svežije za 3 do 4 stepena

U petak u Srbiji tokom prepodneva pretežno oblačno, mestimično slaba kiša, u višim planinskim predelima sneg. U toku dana na severu zemlje pretežno sunčano, u centralnim krajevima pre podne umereno oblačno, posle podne razvedravanje, a na jugu oblačno ponegde još sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 15 do 18 stepeni.

Prema prognozi RHMZ-a, u subotu jutro hladno, ponegde slab prizemni mraz. U toku dana u većem delu pretežno sunčano, samo na krajnjem jugu pre podne oblačno uz mogućnost kratkotrajne kiše. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 6, a najviša od 14 do 19 stepeni.

U nedelju jutro hladno, ponegde slab prizemni mraz. U toku dana pretežno sunčano. Vetar slab, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 7, a najviša od 17 do 21 stepen.

Za ponedeljak sinoptičari najavljuju pretežno sunčano. Uveče i noću umereno naoblačenje. Vetar slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 17 do 21 stepen.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar