Promenljivo vreme u Srbiji sa dužim sunčanim intervalima

Ciklon koji se premešta severnim delom Evrope širi svoj uticaj na srednju i zapadnu Evropu, kao i na Balkansko poluostrvo, te će u sredu biti više oblaka u odnosu na jučerašnji dan.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u sredu u Srbiji promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Pre podne na jugozapadu, a posle podne i u ostalim krajevima mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren jugozapadni, uveče na severu u skretanju na severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 21 do 25 stepeni.

U četvrtak na Đurđevdan promenljivo oblačno, u većini krajeva suvo, samo u brdsko-planinskim predelima retka pojava kratkotrajne kiše. Vetar slab i umeren, severozapadni, posle podne u skretanju na jugoistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 12, a najviša dnevna od 19 na severu i zapadu do 24 stepena na istoku i jugoistoku.

Za petak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno vreme, popodne i uveče na severu sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 12, a najviša dnevna od 22 na severozapadu do 27 stepeni na jugoistoku.

U subotu promenljivo oblačno, malo svežije, ujutro na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima. Od sredine dana prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 12, a najviša od 17 do 20 stepeni, kažu sinoptičari.

U periodu od 9. do 13. maja biče sunčano uz porast temperature.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar