Georgi Georgiev iz Lukovita i Iva Maletić iz Zaječara pobednici Đurđevdanske trke “Pametnik 2021”

Georgi Georgiev iz Lukovita i Iva Maletić iz Zaječara osvojili su zlatne medalje na Đurđevdnaskoj trci “Pametnik 2021”. Drugo mesto u konkurenciji seniora na stazi dugačkoj 3.100 metara zauzeo je Dušan Krstić, dok je treće pripalo Mladenu Stamenkoviću. Kod seniorki druga je bila Marija Šljivić, a treća Iveta Boneva.

Pobednik u konkurenciji seniora je u izjavi za medije rekao da je zadovoljan ostvarenim rezultatom, uprkos činjenici da je pre toga učestvovao na trkama u Bugarskoj i da je osećao umor. On je pohvalio ambijent na Pametniku dodavši da je staza bila odlična za trčanje i dodao da će rado doći i sledeće godine da se takmiči.

Pobednica u konkurenciji seniorki je bila zadovoljna kako je istrčala stazu naglasivši da je konkurencija bila dosta jaka, uprkos tome što su trčale samo 4 atletičarke. Ona je takođe izrazila nadu da će i sledeće godine učestvovati na Đurrđevdanskoj trci.

Aleksandar Markov ispred Atletskog kluba “Balkan” koji je organizator trke je istakao da je zadovoljan odzivom i kvalitetom takmičara koji su učestvovali u glavnoj trci. On je naveo da je trka veoma uspešno organizovana zahvaljujući Opštini Dimitrovgradu i “Run Bugarska”.

Sve učesnike u Đurđevdanskoj trci pozdravili su predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov i konzul pri Generalnom konzulatu Republike Bugarske u Nišu Petar Danov.

U ime Generalnog konzulata u Nišu, konzul Petar Danov je pozdravio organizatore – Atletski klub “Balkan” i “Run Bugarska”, kao i opštinu Dimitrovgrad na podršci da se trka održi.

“Lepo je to što se tradicija za održavanje Đurđevdanske trke čuva i nadam se da će sledeće godine biti još više učesnika iz Bugarske i Srbije. Pozdravljam pobednike i sve učesnike. Lepo je videti najmlađe koji su puni entuzijazma, zato što su sport i kretanje izuzetno važni, a u poslednjih godinu dana svi smo zaboravili tu činjenicu” – kazao je Danov.

Rezultati učenika osnovnih i srednjih škola

I i II razred – devojčice

1. Neda Markov

2. Una Gligorijević

3. Lana Petrović

I i II razred – dečaci

1. Uroš Dejanov

2. Jagodin Jovica Ćirić

3. Maksim Rangelov

III i IV razred – devojčice

1. Stefani Jovanović

2. Anđela Sokolov

3. Maša Pejčić

III i IV razred – dečaci

1. Petar Tomašević

2. Petar Ćirić

3. Mateja Ivančev

V i VI razred – devojčice

1. Milica Pejčić

2. Maša Milić

3. Iva Šutić

V i VI razred – dečaci

1. Nikola Stojanović

2. Marko Gigov

3. Mihajlo Jovanović

VII i VIII razred – devojčice

1. Lena Maletić

2. Selena Stamenov

3. Anđela Đikić

Srednjoškolke

1. Milica Stoicev

2. Andrea Sergijev

3. Jovana Ivankov

Srednjoškolci

1. Nikola Mladenović

2. Ilija Petković

Đurđevdanska trka je postala deo karavana “Run Bugarska”, a za to je dobila suglasnost Atletskog saveza Srbije i Atletskog saveza Bugarske. Organizatori trke su Atletski klub “Balkan”, Opština Dimitrovgrad i “Run Bugarska”.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar