U Srbiji sunčano i toplo, od srede nestabilno sa kišom

Polje povišenog vazdušnog pritiska iznad Srbije u utorak će obezbediti sunčano vreme. Nastavlja se i priliv toplog vazduha, pa će se najviša dnevna temperatura kretati od 26 do 30 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u sredu promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, pre podne ponegde u zapadnim i jugozapadnim, a posle podne i u ostalim krajevima lokalna pojava kiše i pljuskova s grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata jak, jugoistočni, tokom dana u slabljenju, a kasnije posle podne i uveče u skretanju na jugozapadni. Najniža temperatura od 9 do 16, a najviša dnevna od 22 do 26 stepeni.

U četvrtak promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova s grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 8 do 13, a najviša dnevna 19 do 23 stepena.

Za petak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno vreme sa ređom pojavom kratkotrajne kiše i pljuskova uz mogućnost grmljavine. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša dnevna 20 do 24 stepena.

U periodu od 15. do 19. maja biće promenljivo i nestabilno sa čestom pojavom kiše i pljuskova s grmljavinom.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar