Promenljivo i nestabilno vreme

Promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, pre podne u zapadnim i jugozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, još ujutro i pre podne na jugu Banata povremeno i jak, jugoistočni, sredinom dana i posle podne u skretanju na jugozapadni i zapadni pravac, u planinskim predelima u pojačanju. Najviša dnevna temperatura od 21 do 26 stepeni.

Za četvrtak sinoptičari RHMZ-a najavljuju promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 7 do 13 stepeni, a najviša dnevna 19 do 23 stepena.

U petak promenljivo oblačno sa ređom pojavom kratkotrajne kiše i pljuskova uz mogućnost grmljavine. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša dnevna 20 do 24 stepena.

U subotu promenljivo oblačno i nestabilno mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 8 do 12 stepeni, a najviša dnevna 19 do 23 stepena.

U periodu od 16. do 20. maja biće promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše i pljuskova s grmljavinom.

zvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar