Promenljivo majsko vreme u Srbiji uz smenu oblaka i sunca

Nastavlja se promenljivo majsko vreme, te će prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a u petak u Srbiji biti oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima, zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 23 stepena. Očekuje se lokalna pojava pljuskova sa količinom padavina od oko 10 litara po kvadratau u periodu za 3 sata.

U subotu promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni pravac. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša 19 do 23 stepena.

This image has an empty alt attribute; its file name is 175-1-1024x683.jpg

Za nedelju sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša 19 do 23 stepena.

U ponedeljak promenljivo oblačno, u većini mesta suvo. Kasno posle podne na severu ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa  grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, najviša 19 do 23 stepena, kažu sinoptičari.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar