Danica Vasilev nastupila na KUP-u Srbije za juniorke u Bečeju

Članica karate kluba “Caribrod” Danica Vasilev nastupila je na KUP-u Srbije za kadete, juniore i seniore koji je 15. maja održan u Beočinu. Ova mlada i talentovana dimitrovgradska karatistkinja je jedina uspela da ostvari plasman u kvalifikacijama za ovaj veliki turnir, koji svake godine organizuje Karate federacija Srbije, ali nije uspela da se domogne medalje, pošto je izgubila od takmičarke iz Bačke Palanke.

Za nju je ovaj nastup veliko iskustvo jer je nastupila u veoma jakoj konkurenciji, među 20 najboljih juniorki iz zemlje – Karate saveza uže Srbije, Karate saveza Beograda i Karate saveza Vojvodine, kažu u upravi kluba.

“Za Danicu je ovaj nastup od velikog značaja jer je za nešto više od tri godine od kada se bavi ovim sportom postala ozbiljna takmičarka, s obzirom da je od ove sezone po uzrastu u kategoriji juniorki gde se izvode majstorske kate i gde nijanse određuju pobednike. Kako je ovo njen prvi nastup na ovakvom turniru gde se postaje državni prvak, to je za nju bio veliki pritisak, kaže trener kluba Marko Todorov

Todorov je zadovoljan njenim izvođenjem kata s obzirom da je ona sa majstorskim katama krenula od skoro, ali po njegovim rečima nastupila je sa velikim entuzijazmom, čvrstinom, i velikim samopouzdanjem.

“Ni u jednom trenutku nije pokazala tremu ili strah ni pre ni tokom nastupa. Sve to govori da je na pravom putu da postane ozbilljna takmičarka jer poseduje hrabrost, marljivost, poslušnost, psihičku stabilnost i upornost. Njeno vreme u karate sportu tek dolazi”, naglaso je trener karate kluba “Caribrod”.

P. Videnov (izvor: Karate klub “Caribrod”)

Foto: Karate klub “Caribrod”

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar