U okviru kampanje “Da se novi život rodi” predsednik opštine Bela Palanka obišao roditelje čija su deca rođena u martu

Kampanju ’’Da se novi život rodi’’ koju opština Bela Palanka sprovodi već nekoliko godina, rukovodstvo lokalne samouprave nije prekidalo ni tokom pandemije izazvane korona virusom. Pakete za bebe i novčanu pomoć dobijali su roditelji svih novorođenih beba na teritoriji opštine.

Nastavljena je praksa da pakete za bebe uručuje predsednik opštine Bela Palanka. A roditelje čija su deca rođena u martu ove godine lično je posetio predsednik Goran Miljković. On je uz poštovanje svih protivepidemijskih mera, ovom prilikom uručio rešenja o dodeli novčanih sredstava za njihove bebe, pakete za bebe i autosedišta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 200-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 201-1024x683.jpg

“Cilj akcije je da pomognemo roditeljima i da pokažemo sugrađanima da je prioritet u radu lokalnog rukovodstva pomoć mladim bračnim parovima i kontinuirano sprovođenje mera za povećanje nataliteta. U 2020. godini povećali smo izdvajanje za bebe pa sada novčana pomoć iznosi 50.000 dinara”, rekao je Miljković.

Istakao je da je lokalna samouprava u prethodnih nekoliko godina uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i resornih ministarstava radila puno na unapređenju uslova za život dece i mladih.

”Uspeli smo da kompletno uredimo celokupnu obrazovnu infrastrukturu, počev od vrtića do srednje škole, kako bi omogućili sve uslove za obrazovanje dece. Radili smo aktivno na obezbeđivanju novih radnih mesta, naročito za mlade bračne parove koji su se odlučili da svoje porodice osnuju u Beloj Palanci. Doveli smo dva investitora i otvorili dve fabrike – Trendekst i TGRS. U industrijskoj zoni Murica 1 biće izgrađena fabrika od strane kompanije TGRS i time ćemo obezbediti još 250 radnih mesta za naše sugrađane”, kazao je predsednik opštine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 202-1024x683.jpg

Roditelji dece su se zahvalili lokalnoj samoupravi na pažnji koju poklanja mladim bračnim parovima, ali i poklonima koje su dobili.

Novorođene bebe daju lepu nadu za budućnost, a iz lokalne samouprave poručuju da će i dalje sprovoditi još više mera kako bi podstakli povećanje nataliteta na teritoriji opštine Bela Palanka.

Izvor i foto: Opština Bela Palanka

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar